HomeBlog10+ Dingen die je op elke conventie bij je moet hebben

10+ Dingen die je op elke conventie bij je moet hebben

Als je gaat cosplayen op een conventie zijn er tal van dingen waar je aan moet denken op het gebied van je kostuum, maar er is meer belangrijk dan alleen je cosplay op tijd af hebben (en hem meenemen). En ook als cosplay fotograaf moet je zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt op een conventie dag. Daarom deze lijst met tips en handige items die je altijd bij je moet hebben op een conventie!

 

Visitekaartjes

Vooral als cosplay fotograaf wordt er tegenwoordig van je verwacht dat je een visitekaartje of iets dergelijks bij je draagt waarop op z’n minst een (email) adres staat waar cosplayers hun foto’s kunnen terug vinden of contact met je kunnen opnemen. Maar ook voor cosplayers is het geen slecht idee om visitekaartjes mee te nemen naar conventies. Hiermee kun je mensen bijvoorbeeld wijzen op je cosplay pagina of makkelijk contact leggen voor leuke samenwerkingen. Beide partijen moeten overigens wel goed stil staan bij het feit of ze bijvoorbeeld hun echte naam, Facebook pagina, en/of email willen gebruiken of hier een bepaalde alias/nickname voor willen opzetten.

 

Reserve (en opgeladen) accu’s en geheugenkaarten

Niks is erger dan als cosplay fotograaf op een evenement aankomen en er dan achter komen dat je vergeten bent je accu op te laden of halverwege dag realiseren dat je reserveaccu nog thuis ligt. Hetzelfde voor geheugenkaarten. Zorg dat je van te voren hebt gecontroleerd of je voldoende “schone’ geheugenkaarten bij je hebt zodat je de gehele dag ongestoord kunt doorgaan. Overigens geldt dit natuurlijk ook voor de “amateur” fotografen, hartstikke jammer als halverwege de dag je telefoon leeg is en je geen selfies meer kunt maken met je favoriete cosplayer of character. Powerbanks heb je tegenwoordig al voor een tientje en passen in je broekzak dus neem er eentje mee!

 

Contant geld

Het lijkt wellicht een beetje overbodig om dit te noemen maar toch doen we het even. Een hoop verkopers in de dealerroom bieden namelijk (nog) geen mogelijkheid om te pinnen bij hun kraampjes. Dit wordt wel steeds gebruikelijker maar er zijn er nog altijd een hoop waarbij je alleen contant kunt betalen en/of waarbij het pinapparaat bij drukte problemen geeft.

Dit geldt ook voor sommige horeca gelegenheden (met name bij kleinere conventies) dus bespaar jezelf een hoop frustratie en zorg er gewoon voor dat je voldoende contant geld bij je hebt. Bijkomend voordeel is ook dat je je makkelijker aan een budget kunt houden, je ziet immers letterlijk hoeveel je nog te besteden hebt.

 

Veiligheidsspelden en ducttape

Heeft een naad het begeven? Prop die op breken staat of armor stuk dat bijna losschiet? In veel gevallen kun je met wat extra veiligheidsspelden en ducttape al een hoop snel wat repareren. Nog beter is een klein naaisetje bij je hebben en wellicht wat secondelijm. Deze koop je voor een paar euro bij de action en zo kun je altijd nog wat fixen. Overigens is er de laatste tijd ook vaak een Cosplay Repair Point te vinden op conventies dus daar zou je nog terecht kunnen maar zelf voorbereid zijn is altijd beter!

 

Water en paracetamol

Wanneer je de hele dag zweterige kostuums en warme pruiken draagt is het des te belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Neem dan altijd een flesje water mee (let wel op hoe groot dit flesje mag zijn, sommige conventies stellen hier eisen aan) deze kun je gedurende de dag makkelijk bijvullen en zo voorkom je dat je uitdroogt (en bijvoorbeeld hoofdpijn hebt). Het is ook geen overbodige luxe om even een paracetamol mee te nemen. Pruiken kunnen soms wat hoofdpijn veroorzaken (wat meestal een teken is dat je hem te strak op je hoofd hebt zitten, let hier dus op!) maar ook voor zere voeten en andere kwaaltjes kan het handig zijn dit bij je te hebben.

 

Borstel, haarlak en haarspeldjes

Nu we het toch over pruiken hebben, die ondingen hebben nogal eens een eigen wil. Zeker wanneer je pruiken hebt die niet helemaal gestyled zijn kun je nogal eens last krijgen van plukjes haar die niet op hun plek blijven zitten. Het bij je hebben van een borstel, paar haarspeldjes en haarlak (welke je vaak allemaal in klein/vakantie formaat kunt kopen) kan je een echte bad-wig- day besparen! Je pruik aan het einde van de dag toch hopeloos in de klit? Lees dan hier hoe je hem op de juiste manier moet uitkammen.

 

Lenzendoosje en lenzenvloeistof

Een hoop cosplayers dragen gekleurde lenzen maar dragen deze niet dagelijks. Wanneer je er niet goed mee om gaat of je ogen niet van te voren de tijd geeft om aan de lenzen te wennen kan het maar zo dat je op de dag zelf last van je ogen krijgt omdat je ze bijvoorbeeld te lang in hebt. Als je geen lenzendoosje bij je hebt betekent dit dat je de lenzen moet weggooien.

Neem deze dan ook altijd gevuld met lenzenvloeistof mee zodat je ze kunt opbergen wanneer nodig! Ook een klein flesje lenzenvloeistof is aan te raden wanneer je voelt dat je ogen een beetje te droog worden. Let wel op dat je je ogen niet beschadigd door verkeerd gebruik van de lenzen. Weten hoe dit op de juist manier moet? Lees dan hier verder.

Bang dat je het vergeet? Stop ze dan in je make-up tasje (die je ook niet moet vergeten mee te nemen) hiermee houdt je alles bij elkaar.

 

Jouw onmisbare conventie items?

Dit is natuurlijk slechts een basislijstje met items die wij zouden aanraden. Maar wellicht heb je zelf ook nog wel een paar ijzersterke tips of spullen die voor jou onmisbaar zijn om mee te nemen op een conventie dag. Laat het ons weten in de comments!

 

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close