HomeBlog5 Armor en Prop builders op YouTube die je niet mag missen!

5 Armor en Prop builders op YouTube die je niet mag missen!

Kun je maar geen genoeg krijgen van armor en props bouwen maar ken je alle artikelen op deze site inmiddels uit je hoofd en ben je toe aan meer? Dan kun je op YouTube je lol op. Het is echt een schatkist aan inspiratie en informatie, mits je weet waar je moet kijken! Daarom helpen wij je graag even op weg met deze fantastische armor en prop builders op YouTube die je niet mag missen!

 

PunishedProps

Als we het hebben over echte foam pro’s en meesters in het vak dan kan je niet anders dan PunishedProps noemen. Ook wel “Foam Smiths” genoemd is dit duo uitzonderlijk goed in het maken van allerhande props en armors geheel uit foam. Ze leren je alle tips & tricks en in hun video’s laten ze tal van technieken zien hoe je goed met foam kunt werken. Voor iedereen die met foam aan de slag wil is dit dan ook een kanaal dat je echt niet mag missen.

 

Evil Ted Live

Evil Ted Live heeft bij lange na niet uit uitgebreide aanbod aan video’s dat Punished Prop heeft, en upload ook lang zo regelmatig niet. Wat er echter online staat is wel erg handig en zeer leerzaam. Zeker omdat hij soms ook apartere foam vormen behandelt en bewerkt die je niet zo snel op andere kanalen tegen komt.

 

Kamui Cosplay

Kamui Cosplay is een van de “grote” cosplaynamen. Ze staat al jaren aan de top als één van s’werelds bekendste (en beste) cosplayers vanwege haar zeer gedetailleerde armors en props vooral gemaakt uit thermoplasten en foam met zeer strakke paint jobs. Dat niet alleen zij en haar partner zijn uitermate vriendelijke en behulpzaam en hebben naast enkele handige cosplay boeken ook een YouTube kanaal vol video’s met uitgebreide tutorials.

 

ZonZonZonbi

ZonZonZonbi is wellicht (nog) geen grote cosplay naam maar toch vinden we dat zo absoluut de moeite waard is om te volgen. Niet alleen is ze prettig om naar te kijken/luisteren vanwege haar kalme en tegelijkertijd enthousiaste manier van doen, daarbij probeert ze een grote variatie aan technieken en methoden of het nou gaat om LED’s in pruiken plaatsen of props en armor maken van foam. Ze deelt haar fouten, ervaringen en tips met je en heeft daarnaast ook nog tal van andere leuke, cosplay gerelateerde video’s.

 

Heroes Workshop

Met name voor cosplayers die met pepekura werken, of willen werken, in combinatie met foam is het kanaal van Heroes Workshop onmisbaar. Er staat niet veel op het kanaal en ze zijn (op moment van schrijven) al maanden niet actief geweest, maar wat er staat is érg handig. Ze maken werkelijk waar rete-strakke props van foam, gebaseerd op pepekura modellen en delen veel van hun tips en kn0w-how in de video’s.

 

Meer, meer, meer!

Er zijn echter nog tal van andere handige video’s en kanalen te vinden op YouTube dus vergeet alsjeblieft niet zelf even goed rond te neuzen daar. Je zult zien dat er een schat van informatie en voorbeelden voor je klaar ligt. En heb je een goed kanaal gevonden? Vergeet dan niet deze met ons te delen in de comments!

 

 

Coverfoto via Punished Props.

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close