HomeBlog5 Leerzame boeken voor cosplayers

5 Leerzame boeken voor cosplayers

Graag meer weten over bijvoorbeeld cosplay kostuums naaien of het maken van props maar geen zin om constant heel YouTube af te moeten? Dan kan een daadwerkelijk boek een uitkomst zijn! Wij hebben enkele van onze favoriete boeken voor je op een rijtje gezet. Let wel op dat eigenlijk al deze boeken in het Engels zijn!

 

Wig Making and Styling: A Complete Guide for Theatre & Film

Pruiken zijn onmisbaar voor cosplay maar kunnen een gigantische klus zijn om goed te krijgen, of om überhaupt mee te beginnen. Dit boek is echt perfect voor iedereen die serieus aan de slag wil gaan met het maken van pruiken.

Het is vooral gericht op de echte professionals die bijvoorbeeld theater en film werken maar is ook prima voor cosplayers. Helemaal geschikt voor volledige beginners is het wellicht niet maar het is ook weer niet onmogelijk.

O.a. verkrijgbaar via Amazon.

 

The Costume Making Guide: Creating Armor & Props for Cosplay

Svetlana Quindt staat beter bekend als Kamui Cosplay. Een Duitse dame die al jaren in de internationale top van cosplayers staat en vooral ook bekend is om haar schitterende werk met armor en props.

In deze ultieme costume making guide legt ze de basis uit die iedere cosplayer moet weten wanneer ze zelf de mooiste accessoires en armors willen maken.

Overigens heeft ze nog veel meer (e-)boeken die absoluut de moeite waard zijn wanneer je meer wilt weten over het maken van armor, props, en bijvoorbeeld het werken met LED-lampjes in je cosplay projecten.

O.a. verkrijgbaar via Bol.com.

 

 

A Complete Guide to Special Effects Makeup (Tokyo SFX Makeup Workshop)

Hoewel dit geen boek is voor beginners met special effects make-up (SFX) is het wel laagdrempelig genoeg om mensen die nog niet zo ver zijn binnen de SXF make-up goed verder te kunnen helpen. Er wordt in zeer veel detail in gegaan op allerhande technieken en mogelijkheden. Niet alleen dingen zoals face-painting komen aan bod maar ook gevorderde technieken zoals het maken van mallen en volledige maskers.

Inmiddels is er ook een tweede deel in de maak dat nog dieper in zal gaan op SFX makeup en weer tal van nieuwe technieken presenteert.

O.a. verkrijgbaar via Bol.com. Deel twee is vanaf september 2018 te verkrijgen bij o.a. The Book Depository.

 

The Makeup Artist Handbook: Techniques for Film, Television, Photography, and Theatre

Een ander fantastisch boek op gebied van make-up is ‘The Makeup Artist Handbook’ van Gretchen Davis. Het is vooral bedoelt voor professionele make-up artiesten die bijvoorbeeld op de set aan het werk zijn maar het bevat ontzettend vaal andere handige bruikbare informatie die, zeker voor cosplayers die op competitie niveau willen meedraaien, erg handig kan zijn.

O.a. verkrijgbaar via Amazon.

 

The Hero’s Closet: Sewing for Cosplay and Costuming

Een hoop boeken over naaien gaan niet altijd diep genoeg in op de specifieke wensen en eisen die komen kijken bij het maken van kostuums. Dit boek belooft het echter anders aan te pakken door enkele veelvoorkomende naaiprojecten bij cosplay kostuums stap-voor-stap te bespreken.  Het boek is echter nog niet uit (mid-april pas) maar de previews die we hebben gezien belooft al veel goeds!

O.a. verkrijgbaar via Bol.com.

 

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close