HomeBlog6 Must-have cosplay fotoboeken

6 Must-have cosplay fotoboeken

Het internet stroomt natuurlijk over van de cosplay foto’s maar soms is het nog veel toffer om iets tastbaars te hebben. Een daadwerkelijke verzameling inspirerende fotoboeken met de mooiste cosplay foto’s. Gelukkig zijn daar een heleboel opties voor maar niet allemaal even goed. Wij hebben het uitzoekwerk echter voor je gedaan en laten je graag kennis maken met deze schitterende cosplay fotoboeken!

 

COSPLAY WORLD

Cosplay World is één van de eerste en (in mijn ogen) nog altijd één van de beste cosplay fotografie boeken op de markt. Het focust zich op cosplay als wereldwijd fenomeen en heeft dan ook allerlei cosplayers in de spotlight staan zoals internationale cosplay supersterren Yaya Han en Kamui Cosplay.

O.a. verkrijgbaar via Bol.com.

 

Behind the Cosplay

Behind the Cosplay is meer dan “alleen” een verzameling cosplay foto’s. Het heeft interessante interviews met de cosplayers zelf die je alles vertellen over het hoe en waarom van hun cosplays. Wie zijn die cosplayers nou in het dagelijkse leven? Wat betekent cosplay voor ze? Deze en vele andere interessante vragen vind je allemaal terug in dit boek, uiteraard gecombineerd met prachtige foto’s van Nederlandse fotograaf Jacky Cheung.

Alleen verkrijgbaar via de drukker.

 

CSPLY EU

Nog een schitterend fotoboek van Nederlandse bodem is CSPLY EU door fotograaf Kyman Cheng. Hij is op reis door Europa gegaan om daar enkele van de mooiste cosplays in kaart te brengen en te verzamelen in één fotoboek. Het resultaat is schitterend en geeft je een prachtig overzicht van het niveau van cosplay in Europa.

Alleen verkrijgbaar via Kickstarter.

 

Cosplay Composition: David Love Photography & Design

Laat je, zowel als cosplayer als cosplay fotograaf, inspireren door de verbazingwekkende foto’s van David Love. Deze Amerikaanse fotograaf draait alweer wat jaartjes mee en specialiseert zich vooral in ontzettend goede nabewerking van foto’s waarbij hij elke keer weer het maximale uit zijn modellen kan halen. Fotomanipulatie speelt hierbij een grote rol en in dit boek vertelt hij meer over zijn werkwijze hierin. Het is absoluut geen tutorial boek maar dient bovenal ter inspiratie.

O.a. verkrijgbaar via Bol.com.

 

Secrets of Cosplay

Secrets of Cosplay gaat net als ‘Behind the Cosplay’ dieper in op de wereld van cosplay. Het beschrijft het gehele cosplay process van begin tot einde en doormiddel van diverse interviews kom je ook daadwerkelijk meer te weten over de cosplay gemeenschap. Uiteraard aangevuld met tientallen fantastische cosplay foto’s.

O.a. verkrijgbaar via Amazon.

 

1,000 Incredible Costume and Cosplay Ideas

Ook 1000 Incredible Costume and Cosplay ideas is een cosplay boek dat er vroeg bij was! In 2013 kwam dit boek uit maar is nog altijd een fantastisch voorbeeld van de cosplay en hoe zich dit, met name in de Verenigde Staten, uit. Met Yaya Han als mede-auteur van het boek weet je ook zeker dat het wel goed zit met de echte cosplay relevantie, ze is immers al jaren een cosplay superster en (o.a.) bekend om haar hoogwaardige kostuums.

Laat je echter niet misleiden door de subtitel “A Showcase of Creative Characters from Anime, Manga, Video Games, Movies, Comics, and More (1000 Series)” want hoewel er gesproken wordt over allerlei genres is het gros van de cosplays gebaseerd op vrouwelijke characters uit met name anime en manga. De rest zit er wel degelijk in maar is wat beperkter.

O.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

 

Cover foto via: MCMBuzz

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close