HomeBlogCadeautips voor cosplayers

Cadeautips voor cosplayers

Wil jij de cosplayers in je omgeving eens echt goed verrassen tijdens hun verjaardag of de feestdagen maar weet je niet zo goed waarmee? Geen zorgen! Naast al onze andere cadeautips hebben wij namelijk dit keer ook een heel handig overzicht met cadeautips en inspiratie voor cosplayers!

 

Cadeaubonnen voor cosplay materiaal

Een van de beste cadeaus die je kunt geven is een cadeaubon voor materiaal. Denk hierbij aan cadeaubonnen voor (online) winkels waar ze veel cosplay materiaal verkopen zoals CosplayClues (al vanaf €5,-!), Minque, Arda Wigs en Archonia! Hiermee geef je aan dat je ze wel wilt steunen in hun cosplay hebben en geef je ze toch de vrijheid om zelf te halen en bedenken wat ze eventueel nodig hebben. Overigens is goed gereedschap vaak ook van groot belang dus bonnen voor de lokale Karwei of Gamma kunnen ook van pas komen. Geef je liever een specifieker cadeau? Lees dan snel verder!

Update: Minque heeft bekend gemaakt te gaan sluiten, het is onbekend wat er met hun cadeaubonnen gebeurd dus mocht je er nog eentje hebben neem snel contact met ze op!

 

Gereedschap en nieuwe hulpmiddelen

Goed gereedschap is echt onmisbaar voor de meeste cosplayers. Of het nou gaat om nieuwe naaimachine voetjes, een gloednieuw lijmpistool of lijmpatronen en allerlei andere handige tooltjes van graveerders tot soldeerbouten en boetseergereedschap echt vanalles kan gebruikt worden. Het kan zelfs zo klein zijn als nieuw stanleymesjes. Bij voorkeur wel even erachter zien te komen of er nog iets is wat iemand specifiek nodig heeft of wat aan vervanging toe is maar er is vast wel iets wat nog op het wensenlijstje staat!

Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen op sites zoals CoolBlue en Bol.com je vindt daar een behoorlijk groot aanbod aan allerhande handigheidjes. Maar ook de Action en Xenos kunnen goede winkels zijn om te kijken voor hobby gerelateerde gereedschappen en hulpmiddelen.

 

Patronen

De basis van elke stoffenkostuum en kledingstuk is een patroon. Sommige cosplayers zijn super handig met het zelf maken van patronen maar velen gebruiken hiervoor, in elk geval als basis, bestaande patronen. Aangezien je enorm veel keuze hebt in de soorten patronen kan het nooit kwaad om een brede verzameling te hebben. Je kunt er dan ook voor kiezen om een naaitijdschrift (abonnement) cadeau te geven of een specifiek patroon. Via o.a. Naaipatronen.nl kun je deze heel gemakkelijk vinden.

 

Foam, Foam, Foam

Vrijwel iedere cosplayer die iets doet met armor, props, en alles wat daar op lijkt gebruikt foam. Dit gaat van goedkoop “standaard” knutselfoam tot het meer geliefde EVA foam. Deze heb je in allerlei formaten en prijzen en zijn ook heel makkelijk online te bestellen! Perfect dus voor iedere cosplayer die zelf zijn/haar armor en props maakt.

 

Cosplay tutorial boeken

Je hebt voor cosplay allerlei expertises nodig en soms is het moeilijk om te weten hoe je iets moet doen. Tutorials zijn dan ontzettend handig. Veel ervaren cosplayers brengen hun eigen (e-)boeken uit bomvol tutorials en allerhande handige tips! Een tweetal cosplayers met uitstekende tutorial boeken zijn Kamui Cosplay en Pretz Cosplay. Uiteraard kun je ook denken aan wat algemenere boeken zoals boeken over naaitechnieken, haarstyling, en meer. Kijk o.a. hier eens voor specifieke boekentips.

 

 

Cosplay fotoboeken

Ook cosplayers vinden het vaak hartstikke leuk om het werk van anderen te bewonderen en meer te weten te komen over bepaalde cosplays en cosplayers. Een cosplay fotoboek kan dan ook een top cadeau zijn! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het boek ‘Behind the Cosplay‘ waar niet alleen schitterende foto’s staan maar ook interviews met de cosplayers in het boek. Een puur fotoboek is het boek CSPLYEU, een boek met meer dan 50 cosplayers uit 12 verschillende landen. Geen budget voor een heel boek maar weet je toevallig wel wat de favoriete cosplayer van iemand is? Dan kun je proberen om o.a. van Etsy een print te bemachtigen van de desbetreffende cosplayer. Kijk o.a. hier eens voor specifieke boekentips.

 

Volledige cosplay outfit

Deze is absoluut niet goedkoop maar weet je toevallig wat het favoriete personage is van de persoon voor wie je een cadeautje zoekt en/of weet je dat iemand plannen heeft om een bepaald personage te cosplayen? Dan kun je natuurlijk een volledige cosplay outfit voor ze bestellen. Hierbij is het wel van belang dat je weet welke maten die persoon heeft en of het echt het juiste personage is. Weet je dit zeker dan kun je bijvoorbeeld op EZCosplay, Tokyo Otaku Mode, of eBay kijken voor het betreffende kostuum.

 

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close