HomeBlogCosplay in Actie: Cosplayen voor het goede doel!

Cosplay in Actie: Cosplayen voor het goede doel!

Het einde van het jaar nadert, en zo ook Serieus Request. Het lijkt wellicht wat vroeg om hier al aan te denken maar de Nederlandse stichting “Cosplay in Actie” is er al druk mee bezig!

Deze stichting zet zich door middel van cosplay in voor het goede doel en dit doen ze door o.a. aanwezig te zijn tijdens 3FM Serious Request. Daar kunnen bezoekers in ruil voor een kleine bijdrage op de foto met één of meerdere van de vrijwillige cosplayers van Cosplay in Actie. Hoeveel geld mensen doneren mag iedereen voor zich weten dus iedereen kan op de foto met de sprookjesprinsessen, superhelden of bekende game-characters, van hun dromen.

Het geld dat hiermee opgehaald zal worden, gaat in zijn geheel naar het goede doel van 3FM Serious Request: kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.

 

De Stichting Cosplay in Actie bestaat uit vijf bestuursleden, allen ervaren en enthousiaste cosplayers. “Wij willen ons met cosplay inzetten voor het goede doel,” legt voorzitter Michael Roovers uit. “We willen mensen helpen met onze hobby. Het geeft een goed gevoel om op deze manier iets voor de maatschappij te doen. We vinden het belangrijk om als organisatie transparant en duidelijk te zijn over onze bedoelingen, de goede doelen en de opbrengsten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de Stichting Cosplay in Actie op te richten.”

In de toekomst zal Cosplay in Actie ook dagen organiseren voor andere goede doelen. Naast voorzitter Michael Roovers bestaat het bestuur uit Roland Bijsters, Carolien Buijs, Rowena Elderhorst en Esther Schutte. Verder vertrouwt Stichting Cosplay in Actie volledig op vrijwilligers om de acties tot een succes te maken.

Kun je niet aanwezig zijn bij 3FM Serious Request maar wil je wel een steentje bijdragen? Cosplayers en vrijwilligers kunnen zich via de website www.cosplayinactie.nl aanmelden om mee te helpen bij een of meerdere acties.

 

 

 

Dit bericht verscheen eerder op The Sushi Times
Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close