HomeCosplay LessenCosplay (anime) Wenkbrauwen

Cosplay (anime) Wenkbrauwen

Wenkbrauwen kunnen erg veel veranderen aan de algehele look van een gezicht. Ze kunnen een gezicht open of gesloten doen lijken, blij of nors, verrast of slaperig. Dit is niet anders met cosplay. Vaak hebben personages en characters een zeer kenmerkende look waarbij wenkbrauwen een belangrijk onderdeel zijn.

Nu kun je hier zo ver in gaan als je wil door deze helemaal na te maken. Of het wat simpeler laten. Op z’n minst is het aan te raden de wenkbrauwen dezelfde kleur te geven als de kleur van de pruik die je op hebt. Zowel hiervoor als het geheel opnieuw tekenen van de wenkbrauwen zullen we onderstaand het een en ander uitleggen. Wat je hiervoor nodig hebt is:

  • Oogschaduw + kwasten
  • Crème oogschaduw of lipstick in juiste kleur (en kwasten)
  • Concealer of foundation stick (eentje die doe goed dik dekt) in je eigen huidskleur
  • Concealer of foundation stick in een donkerdere en meer oranje kleur
  • Wenkbrauwborsteltje
  • Pritt stift (ja, echt)
  • Optioneel: wenkbrauw sjablonen

Voor het alleen kleuren van de wenkbrauwen kun je dat doen wanneer je basis make-up (foundation, concealer, contouring, blush) al gedaan is. Moet je je wenkbrauwen echter geheel opnieuw vormgeven, dan zul je de volgorde een tikje anders moeten doen: je zult dan moeten beginnen met het verbergen van je eigen wenkbrauwen, nog voor je de rest van je foundation doet. Hoe dit precies zit leggen we je nu uit!

 

Wenkbrauwen alleen kleuren

Voor een hoop cosplays kom je er prima mee weg door de je wenkbrauwen alleen even te kleuren. Hiervoor hoef je echt niet met haarverf aan de gang maar kom je een heel eind door dingen te gebruiken zoals oogpotloden, oogschaduw en soms zelfs lipstick! De populairste methoden zijn:

Gekleurde mascara en/of wenkbrauw gel

De makkelijkste manier is om een mascara of wenkbrauw gel in de juiste kleur te gebruiken en hiermee je wenkbrauwen te verven. Dit doe je door lichtjes door je wenkbrauwen heen te borstelen tot alles bedekt is. De kans is echter groot dat je geen mascara of wenkbrauw gel in de juiste kleur kunt vinden wanneer je een niet-natuurlijke tint nodig hebt.

Lipstick en oogschaduw

Een andere simpele methode is het gebruik van lipstick en oogschaduw in de juist kleur. Gebruik een kwastje om de lipstick over te brengen op je wenkbrauwen door eerst vorm te geven, en in te kleuren. Doordat je het geheel bedekt met lipstick wordt het wat plakkerig waardoor de volgende stap, de oogschaduw blijft plakken. Dit breng je wederom aan met een kwastje tot je tevreden bent met de kleur.

Eventueel kun je ook een crème oogschaduw + poeder gebruiken maar vaak zijn deze wat minder plakkerig dan lipsticks waardoor de oogschaduw soms minder goed pakt.
Nog een variant hierop is het gebruik van een een zeer lichte concealer of een (jumbo) wit oogschaduw potlood. Dit zijn erg grote oogpotloden speciaal voor het ooglid. Deze zijn vaak een stuk zachter dan normale oogpotloden en hebben een soortgelijk effect en werkwijze als crème oogschaduw.

 

Wenkbrauwen geheel opnieuw vormgeven

Voor het opnieuw vormgeven van wenkbrauwen heb je wat meer tijd en spullen nodig. Stap 1 is je eigen wenkbrauwen bedekken met Pritt stift of een soortgelijke lijm stift. Maar sowieso een lijmsoort die je makkelijk kunt afwassen! Geen secondelijm, textiellijm of dat soort toestanden dus! Je hebt echt een wax-achtige lijmsoort nodig zoals Pritt stift.

Deze breng je aan op de eigen wenkbrauwen door een paar keer met de haren mee, en tegen de haren in te smeren. Tussendoor gebruik je je wenkbrauw borsteltje door de haren zoveel mogelijk van elkaar af te borstel. Dit kun je het beste doen door alles een beetje omhoog te duwen zodat het zo plat mogelijk wordt. Verdeel de lijm netjes over de wenkbrauwen met je vingers en laat dit wat opdragen en uitharden. De bedoeling is dat je een gladde/egale laag over je eigen wenkbrauwen maakt.

Vanaf hier kun je weer twee kanten op: een variant met poeder en eentje zonder. De makkelijke manier is om direct over de lijmlaag concealer aan te brengen en deze te blenden met de huid tot de wenkbrauwen bedekt zijn en het een glad geheel is geworden. Dit is echter niet altijd voldoende en blijft niet altijd even goed zitten.

Wil je zeker zijn van 100% dekking en dat het de hele dag blijft zitten breng dan over de Pritt stift een setting poeder aan. Laat die een minuut of 5 intrekken (ook wel “baking” genoemd) en borstel het excess lichtjes weg met een grove kwast. Breng daarna een wat oranje-achtige concealer aan, bij voorkeur wat donkerder dan je eigen huid. Blend uit, breng weer poeder aan, laat intrekken en veeg weg. Daarna pak je een concealer die wel écht bij je huid past en herhaalt het process nog een keer.

Tenslotte kun je dan de wenkbrauwen aanbrengen zoals je ze wilt hebben! Het makkelijkste kun je hiervoor een klein, dun, plat kwastje gebruiken en de wenkbrauwen aanbrengen met oogschaduw. Mocht je het moeilijk vinden de juiste vorm te pakken? Dan kun je online allerlei sjablonen vinden om het makkelijker te maken.

 

Cosplay wenkbrauw tutorials voor mannen en vrouwen (alleen kleuren)

 

Cosplay wenkbrauw tutorials voor mannen en vrouwen (volledig vormgeven)

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close