HomeCosplay LessenCosplay (en anime) Lippen

Cosplay (en anime) Lippen

Wanneer je make-up zo goed als helemaal klaar is, is het tijd om de finishing touches te regelen zoals de lippen! Hier wordt over het algemeen niet zo heel erg veel mee gedaan behalve af en toe iets groter/dunner doen lijken of het toevoegen van een standaard lippenstiftje of doorzichtige lipgloss.

Dit is vaak genoeg maar binnen de anime cosplays wordt er echter nog wel wat meer mee geknutseld door ze veel lichter te maken (bijvoorbeeld met foundation) en dan zelf met subtiele lijntjes andere vormen mee te geven die passen bij een personage. Ook zie je veel gebruik van gradients. Wat je over het algemeen nodig hebt is:

  • Foundation en/of concealer
  • Lippenstift /lipgloss
  • Lippenpotlood
  • Optioneel: contouring poeder/sticks en highlighter

Afhankelijk van het beoogde effect zijn er een aantal opties. We hebben ervoor gekozen twee basis dingen te laten zien. Let wel dat de vollere lippen methode over het algemeen niet wordt toegepast voor mannelijke cosplays omdat ze vaak een onnatuurlijk en/of tegengesteld effect geven (crossplay daargelaten). De anime lippen zijn wel heel goed toepasbaar voor zowel mannelijke als vrouwelijke cosplays.

 

Vollere lippen tekenen

Het tekenen van vollere lippen is een behoorlijke hype op het moment. Wellicht lijkt het voor sommige wat onzinnig maar met cosplay kan het zeker handig zijn. Vooral wanneer je net dat beetje extra wilt meegeven op je foto’s of net wat meer op je personage wilt lijken. Gelukkig is dit niet moeilijk om te doen en juist omdat het een hype is kun je er veel tutorials over vinden.

Beign met het aanbrengen van een lipprimer en pak daarna je lippenpotlood. Hiermee ga je voorzichtig een lijn trekken net buiten de randen van je eigen lippen. Deze hoeven niet strak je eigen lippen te volgen maar mogen best wat ronder of juist wat scherper lopen, afhankelijk van het effect dat je wilt hebben. Vervolgens ga je er er met een (liquid) lipstick overheen en klaar is kees. Voor extra effect kun je ook nog aan de slag met extra concealer, en contouring make-up om je lippen nog verder te definiëren. Hoe je dit allemaal doet zie je in onderstaande video’s:

 

Anime lippen tekenen

Anime lippen moeten over het algemeen juist zo klein en subtiel mogelijk zijn. Ze vallen vaak niet erg op en zijn dus eigenlijk het tegenovergestelde van de lippen hierboven. De basis het zo goed mogelijk wegwerken van de eigen lippen met een concealer/foundation of zeer lichte lipstick. Gebruik hiervoor bij voorkeur eerst een lip primer en liquid lipsticks voor die goed drogen en lang blijven zitten.

Daaroverheen kun je optioneel een licht rozige/rode tint aan brengen aan de binnenkant van de lippen en deze lichtjes blenden met de rest van de lip. Vervolgens breng je met een niet al te zwarte gel eyeliner voorzichtig wat lijnen aan in de vorm die je wilt hebben. Onderstaand enkele voorbeelden:

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close