HomeCosplay LessenCosplay (en anime) Ogen

Cosplay (en anime) Ogen

Zeker wanneer je een personage uit een anime of manga wilt cosplayen kun je een hoop bereiken door extra aandacht aan de ogen te geven. Ook voor alle andere personages is het echter belangrijk om hier aandacht aan te geven! Hoewel deze vaak niet de dramatische ogen hebben zoals anime-characters kan ook voor filmpersonages een beetje oogpotlood of eyeliner een wereld van verschil maken.

Denk hierbij ook zeker aan de mogelijkheid om circle lenzen of andere cosplay lenzen toe te voegen om het plaatje helemaal compleet te maken. Hoe je daar mee omgaat en wat het precies is lees je in het artikel ‘Alles over (cosplay) circle lenzen’.

Nu kun je met je oog make-up zo ver gaan als je zelf wilt. Met een basis oogschaduw kom je al een heel eind maar soms wil je net een beetje meer drama. Gelukkig zijn daar weer een aantal handige tutorials en tips en tricks voor te vinden en wij helpen je graag op weg! Zorg voordat je begint dat je basis make-up al gedaan is, dus je ‘Foundation en Concealer’, ‘Contour en Blush’, en je ‘Wenkbrauwen’. Wat je nodig hebt voor je oogmake-up is:

  • Oogmake-up primer
  • Oogschaduw + kwasten
  • Eyeliner
  • Oogpotlood
  • Mascara
  • Optioneel: nepwimpers

Onderstaand bespreken we een aantal standaard werkwijzen voor cosplay oogmake-up. Eerlijk is eerlijk, de uitleg op papier is lang niet zo helder als een filmpje als voorbeeld bekijken. Deze hebben we natuurlijk ook erbij gezet en nog onderaan deze pagina.

 

Anime Ogen

Anime ogen kun je op honderden manieren doen en zouden we prima hieronder kunnen beschrijven er is echter iemand op YouTube die dat al heeft gedaan en veel beter dan wij dat zouden kunnen doen: zWinnieYap. Hier vind je letterlijk honderden soorten oogmake-up tutorials vooral voor (anime/manga) cosplay. De meeste bekende characters vind je er terug en het is werkelijk een goudmijntje aan tutorials.

 

Big Eyes (Dolly look)

De big eyes, de dolly look, of soms gewoon anime-look (al zul je hieronder zien dat deze veel breder is) het is een bekende manier van make-up aanbrengen waardoor de ogen veel groter eruit zien. De basis bestaat uit circle lenzen, neutrale oogschaduw in 3 bijpassende tinten (van licht naar donker) wit oogpotlod, zwarte eyeliner, en nepwimpers voor zowel onder als boven.

Je begint met het aanbrengen van de circle lenzen en je basis make-up. Vervolgens breng je op je ooglid de lichtste kleur oogschaduw aan. Pak een donkerdere kleur en ga ermee in de “plooi” van je ooglid zitten en breng deze in dezelfde vorm aan als je oog, blend deze netjes met de andere kleur. Pak daarna zwarte eyeliner en breng deze langs de wimperlijn aan. Eenmaal droog plak je de nepwimpers er op en kunnen we met de onderkant beginnen!

Pak hiervoor witte oogschaduw en/of wit oogpotlod en kleur je waterlijn in, pak ook de binnenste ooghoeken mee, en direct onder de onderste wimperlijn tot een klein beetje eronder. Je kunt nu of meteen nepwimpers aanbrengen een stukje onder de echte wimpers vanaf de buitenste ooghoek, naar binnen. Of eerst nog wat eyeliner aanbrengen en dan pas de wimpers erop plakken. We weten het, best vaag verhaal maar gelukkig zijn er handige tutorials op YouTube zoals deze:

 

Algemene oog make-up

Algemene oog make-up is wat lastig te definiëren omdat er zoveel variatie is en het zo afhankelijk is van de look. Toch zijn er een aantal dingen die je altijd kunt doen om het geheel wat sprekender te maken. Denk hierbij aan het aanbrengen van een subtiele smokey eye of wit maken van de binnenste ooghoeken. Afhankelijk van je cosplay zul je verschillende dingen moeten proberen. Onderstaande enkele handige tutorials om je hierbij op weg te helpen.

 

Cosplay oogmake-up tutorials voor mannen (en vrouwen)

 

Cosplay oogmake-up tutorials voor vrouwen (en mannen)

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close