HomeCosplay ConventiesCosplay fun tijdens Dutch Comic Con 2019!

Cosplay fun tijdens Dutch Comic Con 2019!

Nog maar heel eventjes en we kunnen onze geek-hartjes weer naar hartenlust doen genieten van een heel weekend vol fandoms en fantasie. Want op 23 & 24 maart vindt in de Jaarbeurs in Utrecht wederom de grootste Comic Con van Nederland plaats.

Bereid je voor op een geweldig weekend vol spektakel, cosplay, entertainment, speciale gasten, workshops, grootse belevingen en ontmoet nieuwe vrienden waarmee jij je passies kunt delen!

 

Comics

Stripboeken, ofwel comics, zijn de basis voor tal van franchises en series. Niet zo vreemd dus dat er uitgebreid aandacht aan besteedt wordt op Dutch Comic Con. Stripliefhebbers kunnen hun hart ophalen en los gaan op De Stripdagen, deze zijn namelijk weer onderdeel van Dutch Comic Con in 2019.

Hier kunnen bezoekers gerenommeerde striptekenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten, interessante lezingen bijwonen, genieten van verschillende exposities en struinen langs alle standjes met aanbieders van stripboeken en aanverwanten.

 

Cosplay

Cosplay is zonder enige twijfel één van de belangrijkste elementen van Heroes Dutch Comic Con en dat is al zichtbaar voordat het evenement begonnen is. Of je nu in de trein zit, door de straten van Utrecht loopt of met de auto richting de Jaarbeurs rijdt, dankzij alle mede-cosplayers kom je onderweg al in de stemming voor Dutch Comic Con 2019.

Tijdens de con kun je niet alleen in de wandelgangen cosplays bewonderen. Er zijn diverse evenementen voor zowel de beginnende als gevordere cosplayer of cosplay bewonderaar. denk aan een Cosplay Catwalk en uiteraard de grote Cosplay Competitie!

Daarnaast zijn er tal van Cosplay Fan Meet ups waar personages uit dezelfde series elkaar kunnen ontmoeten voor gezamenlijke photoshoots en meer. Zo zijn er meet ups voor o.a. League of Legends, Kingdom Hearts, Avengers, Boku no Hero Academia, Arkham Asylum, Wizarding World, en Disney Princesses. Voor een volledig overzicht van de meet ups en het schema kun je hier kijken.

 

Gaming

Maar ook gaming wordt een steeds groter onderdeel van Dutch Comic Con. Het gaming aanbod is binnen no time uitgegroeid van een kleine area tot een volledige hal. Ga langs bij de vele standhouders, speel een potje met vrienden in de Free 2 play area, laat jouw skills zien in één van de esports toernooien of bezoek de Gaming stage met een gevarieerd podiumprogramma zoals Q&A’s met voice actors, workshops, masterclasses en esports finales.

 

Beroemde gasten

En wat is er nou mooier dan je liefde voor een franchise delen met de makers, of mensen die er aan meegewerkt hebben? Ook daar is aan gedacht tijdens Dutch Comic Con, want er zijn weer tientallen beroemde gasten uitgenodigd. Niet alleen kun je met hen op de foto of een handtekening scoren, maar er zijn ook heuse Meet and Greets waarbij er dertig minuten lang vragen gesteld kunnen worden aan de diverse idolen. Enkele gasten zijn o.a.:

  • JENNIFER MORRISON – Bekend van o.a. Once Upon a Time en House M.D.
  • TOM FELTON – Bekend van o.a. Harry Potter en The Flash.
  • KATHERINE MCNAMARA – Bekend van o.a. Shadowhunters en Arrow.
  • BENEDICT WONG – Bekend van Doctor Strange en The Avengers.

Let wel dat je hier vaak een extra ticket voor moet kopen! Meer informatie staat op de site van Dutch Comic Con.

 

Merchandise

Nog puf over na dit alles? Dan kun je nog even helemaal los gaan in de dealerroom. Met honderden standhouders is deze weer tot aan de nok toe gevuld met de meest uiteenlopende merchandise. De perfecte plek om je portemonnee flink te doen huilen maar je verzameling weer te verrijken met diverse nieuwe pareltjes!

 

Scoor je kaarten

Nog geen ticket? Wees er dan snel bij want je hebt nog maar een week te gaan en de kaartverkoop gaat erg hard. Twijfel dus niet te lang want Dutch Comic Con 2019 mag je als geek natuurlijk niet missen!

 

Extra: Let op je props

In het licht van de gebeurtenissen van afgelopen 18 maart echter wel aan iedereen het verzoek extra veel rekening te houden met props die lijken op (echte) wapens. Iedereen is nog ontzettend geschokt en vaak ook nog nerveus. We willen geen misverstanden doen ontstaan of mensen laten schrikken. Dit geldt extra voor mensen die in cosplay met het OV-reizen.

Vraag jezelf nog eens echt af of het écht nodig is voor je cosplay en mocht je deze toch mee willen nemen zorg dan dat het overduidelijk is dat het om een nepwapen gaat. En toon deze niet in het openbaar. Ditzelfde geldt ook voor cosplays die lijken op militairen, of andere strijders die mogelijk verwarring en/of paniek kunnen veroorzaken voor mensen die cosplay niet kennen en/of niet weten wat er gaande is met Dutch Comic Con.

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close