HomeBlogCosplayen Met Een Hoofddoek?

Cosplayen Met Een Hoofddoek?

Vaak wordt er gezegd dat cosplay voor iedereen is: dik of dun, jong of oud. Maar wat als je een hijab (hoofddoek) draagt? Dit kan voor velen een reden zijn om niet te cosplayen, een pruik is immers ook nog een soort van haar. Maar dat is onzin natuurlijk want ook met een hijab kun je hartstikke goed cosplayen!

 

Hijab Cosplay in opkomst

Dankzij social media hebben we de afgelopen tijd al vaker kennis kunnen maken met schitterende hijab cosplays. Denk bijvoorbeeld aan de betoverende Disney creaties  van queenofluna, of Dania die bij de BBC kort vertelde over haar ervaringen met hijab cosplays.

Hierbij gaat het echter vaak om meer dan alleen het bedekken van het haar. Ook het laten zien van veel huid is iets dat een hoop dames liever niet doen en ook hier wordt aan gedacht door cosplay outfits te veranderen zodat beter passen bij wat ze zelf prettig vinden.

Met name in landen waar dames sowieso al vaak een hoofddoek dragen zie je deze steeds vaker ook in de cosplay community terugkomen. Zo is er in Maleisië bijvoorbeeld al een evenement speciaal voor hijab cosplayers. Maar uiteraard ben je ook daar gewoon welkom zonder hijab.

 

Creatief met de hoofddoek

Door creatief om te gaan met een hoofddoek kun je in no-time een passend “kapsel” creëren zonder een compromis te hoeven sluiten op gebied van je religie. Door de juiste kleuren te kiezen, op de juiste manier de vouwen aan te brengen, en wellicht nog wat accessoires toe te voegen kun je al snel wat moois neerzetten dat bij je personage past.

En dat bewijzen de dames in onderstaande foto’s maar al te goed. Dus draag jij een hijab en wil jij beginnen met cosplayen? Laat je inspireren en leef je uit! En heb je aan onderstaande foto’s niet genoeg? Geef dan zeker de facebook pagina “Hijab Cosplay Gallery” een dikke like voor nog tientallen toffe voorbeelden!

Love Live School Idol Photographer: Hawk1lo Productions #hijabcosplayermalaysia #hijabcosplay #lovelive

Een bericht gedeeld door Hijab Cosplay こすぷれ。 (@capriesryncosplay) op 

Cover foto: Queen of Luna als Assepoester, Sophia Mela als Temari uit Naruto, Airi Cosplay als Raven uit Teen Titan (foto door Walk Walk See See Cosplay Photographer)

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close