HomeCosplay TutorialsEen tatoeage bedekken voor cosplay

Een tatoeage bedekken voor cosplay

Hoewel je de meeste tatoeages natuurlijk vol trots draagt kan het zijn dat je deze voor je cosplay liever uit het zicht houdt omdat deze niet bij het personage past. Sommige zijn makkelijk genoeg te bedekken maar anderen zitten altijd in het zicht.

Je kunt hier allerlei slimmigheidjes voor bedenken zoals body suits, panty’s, of het proberen weg te werken met foundation. Er zijn echter een aantal ontzettend handig producten van Mehron te verkrijgen, zoals Mehron’s Tattoo Cover Ring. Dit is een crème-achtig product en, bij de juiste manier van aanbrengen en afpoederen met Mehron’s Color set Powder, is dit product volledig veeg- en waterproof.

Hierdoor hoef je, je geen zorgen te maken wanneer je op een conventie of fair staat in ons koude en natte kikkerlandje. Dit product bedekt de donkerste tatoeages en zelfs grote donkere moedervlekken.

De mensen van Minque (bij wie je o.a. deze producten kunt halen) hebben voor jullie een kort maar krachtige tutorial geschreven hoe je hiermee te werk gaat.

Het aanbrengen:

  • Kies de Mehron’s Tattoo Cover Ring kleur die het meest bij je eigen huidskleur past en breng dit deppend aan met een sponsje.
  • Vervolgens poeder je de aangebrachte Tattoo Cover kleur af met Mehron’s Color set Powder.
  • Gebruik daarna een foundation die het beste past bij je huidskleur en breng die ook deppend aan. Voor een matte afwerking breng dan een extra laagje van de Mehron’s Color set Powder aan.
  • Als laatste gebruik je de Mehron’s Barrier Spray om alles te beschermen en te sealen.

Hiermee zorg je ervoor dat je de gehele tatoeage volledig weg werkt en weg weet te houden! Het is wellicht wat werk om het goed te doen maar daar heb je wel de hele dag plezier van, in tegenstelling tot bijvoorbeeld alleen wat foundation of een bodysuit.

Onderstaand nog een extra filmpje ter verduidelijking:

Let nog wel even op dat je een remover in huis hebt op olie basis zodat je het product na afloop weer goed kunt verwijderen. Ook een warme douche en een sponsje doen wonderen om je tatoeage weer in oude glorie te herstellen.

 

 

Note: deze post is NIET gesponsord door Mehron of Minque maar slechts een vrijblijvende samenwerking tussen Minque en Alles Over Cosplay met als doel het uitwisselen van kennis en informatie die handig is voor cosplayers.

Share With:
Rate This Article
Comments
  • Ik bedek mijn tattoo’s niet voor cosplay, heel toevallig passen ze er ook wel een beetje bij. De ene is een Japans teken (yume – droom) en de andere zijn hondenpootjes. Ik cosplay vooral Pokémon dus kan zo bedenken dat die pootjes van een Pokémon zijn haha xD

    oktober 1, 2018

Geef een reactie

Close