HomeBlogGoede voornemens voor Cosplayers (waar we ons toch niet aan houden)

Goede voornemens voor Cosplayers (waar we ons toch niet aan houden)

Het is weer de tijd van de goede voornemens. Het maken van een lijstje doelen waar je, je het aankomende jaar aan wilt houden. Vaak om jezelf te kunnen verbeteren en slechte gewoontes te doorbreken. Ook als cosplayer heb je vast wel weer een lijstje goede voornemens, maar we weten allemaal dat voornemens er stiekem voor zijn om ons er niet te aan te houden! Zoals…..

 

Niet teveel op de cosplay wishlist zetten

Nieuwe films, series, comics, manga, en anime zijn altijd een excuus om toffe cosplays toe te voegen aan je wishlist. Maar je weet zelf dat je aan het einde van het jaar vaak nog niet eens de helft hiervan daadwerkelijk hebt gemaakt. Beperk jezelf dan ook en houd je wishlist realistisch. Of doe een poging daartoe want we weten allemaal wel hoe het eindigt: met meer wishes dan je ooit zult maken.

 

Dag van te voren alles klaar leggen

Ren jij op de ochtend van een conventie ook altijd als een kip zonder kop rond? Of kom je er op je hotelkamer achter dat je tóch weer de juiste BH, het goede paar lenzen, of zelfs een volledige cosplay prop bent vergeten? Dan is dit een perfect goed voornemen voor jou (om vervolgens weer helemaal te vergeten).

 

Niet te gek doen op een conventie

Hoe vaak we ook wel niet lezen dat er echt zoiets is als de “Aftercon-Griep” en weten dat we tijdens een weekend conventie goed moeten slapen en eten, is er vaak veel te veel leuks te doen om daar ook echt aan te denken. Ook dit jaar zal het ongetwijfeld weer mis gaan! Want net als je besluit te gaan eten of slapen kom je erachter dat er nog een leuke workshop is, film draait, of kom je een cosplay van je favoriete personage tegen op de gang. En eten? Daar heb je geen geld voor buiten een tosti of patatje, want alles gaat op in de dealerroom.

 

Op het budget letten

En dat brengt ons op het volgende voornemen wat we echt weer gaan breken: op het budget letten. Want de perfecte stof voor je cosplay is altijd net wat duurder dan je eigenlijk had gewild, je hebt altijd meer worbla en foam nodig dan je dacht, of dat paar lenzen net wat mooier dan degene die je al had. Om over alle verleidingen in de dealerrooms nog maar te zwijgen…

 

Op tijd beginnen aan je cosplay

En de moeder der goede voornemens: op tijd beginnen aan je cosplay. Want hoe vaak we onszelf ook vervloeken als we de nacht voor een conventie weer last-minute zitten te stressen om alles af te maken, we zullen het nooit leren. Ook dit jaar zullen we ongetwijfeld weer een nachtje moeten doorhalen. Maar ach, voor cosplay doen we het met liefde!

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close