HomeBlogHoe voorkom (en genees) je de ‘aftercon-griep’

Hoe voorkom (en genees) je de ‘aftercon-griep’

Ken je dat half-zieke en zwakke gevoel na een conventie? De pijntjes in je lichaam, het “rare” gevoel in je spieren, de rode en geïrriteerde ogen, of de spontane loopneus en hoofdpijn die je hebt? Allemaal symptomen van wat wij noemen de “aftercon-griep”. Uiteraard geen echte ziekte maar wel degelijk een teken dat je lichaam toe is aan wat extra liefde na een weekend “mishandeling” op een conventie. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen dus laten we het er eens over hebben hoe je de aftercon-griep kunt vermijden!

 

Voorkom de aftercon-griep

De aftercon-griep is eigenlijk een teken dat je lichaam is verzwakt van het hele weekend. En dit kan tal van redenen hebben. Want eerlijk is eerlijk, over het algemeen zorgen de meeste van ons niet zo goed voor onszelf gedurende zo’n weekend! De lol die je hebt en alle fantastische dingen die je kunt doen maken het je ook niet makkelijker om verstandig om te gaan met eten en slapen. En toch zijn het juist die dingen die ontzettend belangrijk zijn.

 

Slaap, slaap, slaap!

Vooral het gebrek aan slaap en fatsoenlijk eten en drinken kun je opbreken. Probeer er dan ook altijd voor te zorgen dat je toch een uurtje of 3-4 aan slaap te pakken krijgt. Je mist er echt niet veel aan maar je kunt toch een beetje bijkomen. Zelfs dat teveel voor je? Pak dan op z’n minst een powernapje her en der! Echt, je voelt je er veel beter door.

 

Eet meer dan suiker en vet

Hoe lekker het idee van 3 dagen lang Pocky en patat eten ook klinkt, het breekt je lichaam behoorlijk op. Prop af en toe dan ook een stuk fruit naar binnen, neem ergens een salade mee, en probeer wat vitaminen binnen te krijgen. Zeker wanneer je weinig slaapt kun je daar wel wat extra van gebruiken dus neem desnoods wat vitaminepillen mee (al zijn “echte” vitamine uit eten beter!).

 

Drink voldoende

Wellicht nog wel veel belangrijker is voldoende drinken. Het is zó makkelijk om te vergeten wat te drinken wanneer je lekker bezig bent met rondrennen en hangen met je vrienden. Je zult echter al snel merken dat je door een gebrek aan water hoofdpijn en andere klachten krijgt.

 

Beperk je “zware cosplay uren”

Die mega grote pruik met allerhande accessoires of ziekelijke grote maar perfecte armor zijn wellicht fantastisch om naar te kijken maar vaak wat minder om zelf mee rond te lopen. Vaak zijn ze zwaar en drukken ze behoorlijk op je lichaam. Deze is (meestal) dit soort gewicht allemaal niet gewend en zo kan een zware pruik al snel voor hoofdpijn zorgen of je kostuum voor spierpijn. Ga dan ook niet tot het uiterste maar neem ook wat meer casual cosplays (of kigurumi’s mee) zodat je kunt wisselen als je merkt dat je lichaam het zat is. Dit geldt overigens ook voor hele warme (of koude) kostuums. Let op dat je niet oververhit of onderkoelt raakt en luister naar je lichaam!

 

Let op je hygiëne

Daarbij heb je ook nog dat je vaak met heel, heel veel mensen in relatief kleine ruimtes bent. Al deze mensen zweten, praten, lachen, hoesten, en noem maar op en bacteriën kunnen zich snel verspreiden. Nu hoef je niet direct als een malle om je heen te spuiten met desinfecterende spray maar kleine dingen zoals tussen door gewoon je handen wassen kunnen al enorm helpen.

 

Genees de aftercon-griep

Ondanks alles toch nog de aftercon-griep te pakken gekregen? Tja dat kan natuurlijk altijd! Het beste wat je dan kunt doen is eigenlijk alles wat hierboven staat. Neem je rust, en slaap voldoende. Zorg dat je vitamines binnen krijgt en voldoende vocht drinkt. Eventueel kun je nog wat asprine of ibuprofen proberen om er weer bovenop te komen maar over het algemeen zal je, net als met een gewone griep, even moeten uitzieken.

 

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close