HomeBlogLive cosplays maken op Twitch

Live cosplays maken op Twitch

Al langere tijd zijn Work In Progress foto’s een belangrijk onderdeel om online te tonen voor menig cosplayer. Het voordeel van het delen van foto’s van het maakproces is dat je zo je mede-cosplayer inspireert en ook elkaar kan helpen met het ontdekken van nieuwe technieken. Tegenwoordig is er echter nog een perfecte manier om dit te doen: live streams via bijvoorbeeld Twitch. Maar wat is het precies en wat heb je er aan?

 

Twitch Creative

Twitch is een website die het voor geregistreerde gebruikers mogelijk maakt om zelfstandig te kunnen livestreamen. De website focust zich met name op het streamen van videogames. Zo delen streamers hun videogame playthrough en kunnen andere mensen meekijken en erover meepraten in de chat die zich bij elke uitzending bevindt. Zo word je ook als kijker onderdeel van de livestream door de interactie van de streamer met de mensen in de chat.

Sinds enige tijd heeft Twitch een speciaal onderdeel genaamd: Creative. Dit onderdeel is specifiek voor gebruikers die creatieve activiteiten wil streamen zoals schilderen, muziek mixen, 3D modelleren en dus ook het maken van Cosplays! Je kunt zelfs nu al kijken welke Cosplay streamers er op dit moment live bezig zijn met craften via deze link: https://www.twitch.tv/directory/game/Creative/cosplay

 

Stream Paraluna

Net als vele andere cosplayers hebben ook wij sinds kort een eigen “show” op Twitch Creative. Onze show ‘Stream Paraluna’ draait helemaal om het live tonen van onze technieken voor het maken van cosplays en het beantwoorden van vragen uit de chat. We hebben nu al meerdere van deze episodes live uitgezonden en de enthousiaste reacties maakt het een erg leuke ervaring.

Tot nu toe hebben we o.a. livestreams gedaan over:

  • DuraFoam
  • Photoshoots (Met Mystery Guest Jeroen Weimar Photography)
  • Bondo/filler
  • Apoxie Sculpt
  • Worbla TranspaArt kleuren
  • Patronen voor kledingstukken

Aangezien elke stream van 19:00 tot 21:00 uitgezonden wordt hebben we van enkele episodes samenvatting video’s gemaakt van rond de 10 minuten. Je kunt een playlist van deze video’s hier vinden:

We willen graag verder gaan met deze manier van progress delen. De kijkers in de chat zijn erg divers en ook heel gezellig. Een ontwikkeling die we ook erg leuk vinden is dat cosplayers die meepraten in de chat ook erg goede tips geven aan de mensen in de chat met vragen. We hopen dat op deze manier de livestreams steeds meer een samenkomst wordt van cosplay talent en informatie die voor iedereen toegankelijk blijft.

 

Andere streams

Daarnaast zijn wein contact met verschillende Nederlandse cosplayers die graag eens wat willen komen vertellen over hun kennis en we zijn altijd nog op zoek naar meer Mystery Guests! Dus als je een leuk onderwerp in gedachten hebt laat het ons weten! Je kunt contact met ons opnemen via onze Facebook page.

Natuurlijk zijn wij niet de enige (Nederlandse) cosplayers die streamen op Twitch Creative. Ook de mensen van Clueless Vision hebben regelmatig een stream waar ze technieken en producten demonstreren. Ook de Nederlandse Pretzl Cosplay streamt met regelmaat, en dan hebben we het nog niet eens over de vele internationale cosplayers die je er vindt.

Het is absoluut de moeite waard je eens te verdiepen in de wereld van Twitch Creative. Niet alleen is het ontzettend leerzaam, het kan ook een (als je dat wil) hele sociale ervaring zijn door gezellig mee te praten in de chat.

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close