HomeBlog8+ Niet te missen naaikanalen op Youtube

8+ Niet te missen naaikanalen op Youtube

Hoewel we natuurlijk onze uiterste best doen je zoveel mogelijk te vertellen en laten zien over naaien zijn er tientallen mensen die dit nog veel beter en uitgebreider kunnen dan wij mét nog eens mooie filmpjes en stap-voor-stap instructies erbij. Deze vind je uiteraard op YouTube! Om je verder op weg te helpen met je naai-kunsten hebben we onze favoriete naaiende YouTubers voor je op een rijtje gezet!

Dit zijn overigens niet altijd kanalen met een directe link naar cosplay. Het zijn vaak “algemene” kanalen die over naaien gaan maar toch zijn deze absoluut de moeite waard om goed door te spitten voor niet alleen het onder de knie krijgen van basistechnieken maar ook voor het opdoen van inspiratie.

 

Yumi King

Laten we echter wel even beginnen met een op-en-top cosplay kanaal die zeker voor de dames (of crossplayers) onder ons zeer handig kan zijn: het kanaal van Yumi King. Eerlijk is eerlijk, naar haar luisteren/kijken is niet altijd even prettig en we kunnen ons voorstellen dat haar stijl lang niet iedereen aanspreekt, MAAR! Haar tutorials zijn uitstekend!

 

Knipmode

Wellicht komt de naam Knipmode bij jullie bekend voor en dat kan kloppen, ze zijn namelijk al jaren lang een zeer bekend naaitijdschrift met vele toffe patronen om te gebruiken. Hun YouTube kanaal met daarnaast handige tips en tutorials voor naai(st)ers van elk niveau! Jammer genoeg is het af-en-toe even zoeken naar deze tips want er staan een hoop vlogs en andere dingen tussen waar de tips in “verborgen” zitten.

 

Simplicity Video

Net als Knipmode zal Simplicity vast een aantal belletjes doen rinkelen, het bekende patronenmerk heeft uiteraard ook een eigen YouTube kanaal vol handige tutorials en leuke behind-the-scene beelden van bijvoorbeeld hun cosplay lijn.

 

Made to Sew

Made to Sew zal voor de gevorderde naai(st)er weinig nieuws kunnen toevoegen maar zeker voor degene die nog niet zo lang bezig zijn is dit een kanaal wat je niet mag missen. Aneka, de dame in de video’s is zeer kundig en weet heel helder uit te leggen wat ze doet. Nog een soortgelijk kanaal is die van Professor Pincushion, ook zeer geschikt voor beginners maar daarnaast wat meer verdieping en volledige uitwerkingen van diverse patronen.

 

Annika Victoria

De basis inmiddels wel onder de knie en wil je echt weten hoe je bepaalde kledingstukken in elkaar zet, of van bestaande kleding wat nieuws kunt maken? Dan moet je bij Annika Victoria zijn! Tientallen en tientallen video’s met allerhande handige fashion tutorials die ook goed toe te passen zijn op cosplay gebied. En af en toe zelfs een droomprojectje zoals het maken van je eigen kigurumi (onesie).  Soortgelijk kanaal is die van ‘WithWendy‘, al is zij wat rustiger en focust ze zich wat meer op de modernere en mainstream mode.

 

RoxyRocksTV

Roxy maakt aardig wat video’s in zowel Engels als Spaans waaronder een deel speciaal voor cosplay tutorials op het gebied van naaien. Het zijn er niet zoveel maar ze is wel erg actief en post regelmatig wat nieuws, een kanaal om in de gaten te houden dus!

 

Daniele Tabois

Het kanaal van Daniele Tabois is wellicht niet geschikt voor echte beginners want deze profesionele fashion designer legt de lat erg hoog! Haar video’s zijn echter heel duidelijk, uitgebreid en zijn een waar genot om naar te kijken voor mensen die houden van strak afgewerkte patronen en perfecte pasvormen.

 

Ken Andrew Daily

Veel mannelijke naaiers op YouTube vind je niet maar Ken Andrew Daily is er een van! Echt een link met cosplay is er niet maar er zijn een hoop projecten waarmee je wel je naai-skills goed kunt oefenen én waar je in het dagelijkse leven ook nog wat aan hebt. Overigens is ook ‘ThatGuySews – Josh Barnett‘ een tof kanaal met tutorials voor mannen kleding.

 

Angela Clayton

Bij Angela Clayton vind je geen spijkerbroeken maar schitterende 50’s jurken, gewaden uit de middeleeuwen, sprookjesachtige bloemenkronen en meer. Veel uploaden doet ze niet maar wat er staat is absoluut de moeite waard!

 

Jouw aanraders?

Dit is slechts een greep uit de vele fantastische YouTubers en een hoop naaitutorials, zeker op gebied van cosplay zitten her en der verspreid. Deel daarom jouw favorieten in de comments en help je mede-cosplayers met toffe, en inspirerende tutorials!

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close