HomeBlogOntmoet Vox; de Overwatch cosplayende Shiba Inu!

Ontmoet Vox; de Overwatch cosplayende Shiba Inu!

Elke goedlopende film, (anime)serie of game zal een gigantisch groot fandom hebben, en in dat fandom zullen er cosplayers zitten. Overwatch van Blizzard is daarbij geen uitzondering. De first-person shooter multiplayer game die vorig jaar uitkwam is een enorm succes die o.a. ook de prijs voor beste game in 2016 binnenhaalde. Dat is ook niet zo raar, aangezien het spel er fantastisch uitziet en dat het goed en lekker speelt, is een groot aantal speelbare characters met een goede man/vrouw verhouding en allerlei verschillende ethische achtergronden.

 

What you send, comes back times three

Om dit even beter uit te leggen voor mensen die niet echt in de game scene zit; in de meeste shooter games zijn het toch vooral (blanke) mannen die de speelbare characters zijn, verder zien ze er ook goed getraind uit, met andere woorden; een beetje onrealistisch beeld van hoe de “gewone” man eruit ziet. Laat staan vrouwelijke characters in shooters, als ze er al zijn, die eruit zien alsof ze op de catwalk thuishoren. Bij Overwatch is dit dus totaal het tegenovergestelde. Man/vrouw, dik of dun, donker- of lichte huid; er is vast wel een character in Overwatch waar je jezelf wel kan terug kan vinden.

Je zou kunnen zeggen; wat maakt dat nou uit, het is toch maar een spel? Maar dit is juist één van de grote redenen waarom Overwatch een enorm fandom heeft. Verder heb je ook nog dat Blizzard buiten de game veel animated-shorts en comics uitgeeft over de lore (achtergrond verhalen) van het spel en de characters, oftewel precies dat geven waar het fandom om vraagt.  Als bedankje geeft het fandom dan fanart, fanfiction en niet te vergeten cosplays als een soort bedankje terug aan Blizzard. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat er genoeg (beroemde) cosplayers inmiddels al een Overwatch character hebben gecosplayed, maar één van de bekendste Overwatch cosplayers is een Shiba Inu; Vox!

 

Vox,  de enige, echte overwatch cosplay-ster

Met een Twitch kanaal met 14,500 followers en een Twitter account met 32.000 volgers, kun je wel zeggen dat Vox een beroemde cosplayende hond is. Op zijn Twitch kanaal zie hem samen met z’n baasje werken aan nieuwe cosplays. Op de Twitter pagina wordt dan het resultaat getoond en kun je stemmen op wat de nieuwe cosplay van Vox zou moeten zijn.

Hoewel zijn baasje nieuw is in de hele cosplay wereld en het maken ervan, zien de cosplays van Vox er fantastisch uit en worden elke keer maar beter. Op het moment doet Vox (voornamelijk) alleen aan Overwatch cosplays, waar elke 2 weken ee nieuwe van verschijnt. Er zijn wel plannen voor de toekomst om cosplays te maken van andere games. Pokémon en WoW zijn al eens genoemd!

Maar genoeg gepraat! Dan is het nu tijd om wat fantastische cosplays van fox te laten zien!

Als Vox niet druk is met cosplayen, doet die aan schilderen. 4x in de week kun je hem zien schilderen op zijn Twitch kanaal. Deze kun je dan ook kopen en de opbrengst van de schilderijen gaat naar dieren asielen/tehuizen.

Vox en zijn baasje worden niet gesponsord door Blizzard om deze cosplays te doen, ze doen dit voor zichzelf maar vooral de fans, en die zijn er natuurlijk wel! Ben je intussen ook verliefd geworden? Volg hem dan op Twitch en Twitter om te zien met welke super schattige cosplay Vox de volgende keer komt! Kun je daarop niet wachten, op Vox’s instagram kun je ook daily pupper foto’s zien!
https://www.twitch.tv/outside_the_vox
https://twitter.com/outside_the_vox
https://www.instagram.com/outsidethevox/

 

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close