HomeCosplay LessenCosplay fotografiePoseer tips & tricks voor cosplay fotografie

Poseer tips & tricks voor cosplay fotografie

Wanneer je als cosplayer een mooie cosplay hebt gemaakt is er niks toffers dan een fotograaf die je benadert voor een foto. We hebben het hier dan niet over de stiekeme fotografen die op een afstandje staan te schieten, maar juist over de fotografen die het wél snappen. Want wanneer ze je als cosplayer netjes vragen kun jij je ultieme poses aan nemen voor de allerbeste foto’s.

Als fotograaf net zo: hoe goed voel je je als een cosplayer ja zegt op je vraag en vervolgens een super toffe pose aanneemt waarbij zowel de cosplayer zelf als het kostuum goed naar voren komt? Op die manier is iedereen straks blij met het eindresultaat. Belangrijk is hierbij dan wel dat je moet leren poseren én hoe je als cosplay fotograaf de juiste tips en suggesties kunt geven voor de beste pose. Dat is precies wat we hier gaan bespreken!

We zullen je in onderstaand artikel kort kennis laten maken met enkele zaken waar je goed op moet letten. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de uitgebreidere artikelen “Poseer tips voor cosplayers” en “Poseer tips voor Cosplay Fotografen“.

 

Poseer tips voor cosplayers

Om goed te kunnen poseren is het belangrijk om te weten wat voor personage je precies cosplayed. Lijkt logisch maar het wordt soms nog wel eens vergeten. Vaak hebben personages namelijk wel een kenmerkende of iconische pose of actie die ze ondernemen. Deze zijn uitstekend om als uitgangspunt te gebruiken voor je eigen poses.

Nu moet je niet blindelings een pose nadoen en hopen dat het goedkomt. Het beste kun je hierbij rekening houden met de manier waarom zo’n pose in het echt overkomt. Denk hierbij aan dynamische en statische poses maar ook op je gezichtsuitdrukkingen!

Ga dan ook voor een spiegel staan oefenen, of nog beter vraag een bekende wat foto’s van je te maken. Hierop wordt meteen al duidelijk waar wellicht dingen te verbeteren zijn. Houd je je kin te ver naar beneden? Zit je prop teveel voor je gezicht? Verschuift je cosplay raar? Dit kun je al direct terug zien in de spiegel of op de foto en waar nodig dus aanpassen. Zorg er ook meteen voor dat je niet slechts één pose oefent. Maar zorg dat je er meerdere hebt. Hierdoor krijg je meer afwisseling in de foto’s. Dit is niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor de fotograaf.

Wil je meer details over deze tips? Lees dan hier verder.

 

Poseer tips voor cosplay fotografen

Nummer één voor elke (cosplay) fotograaf: VRAAG EERST OM EEN FOTO. Als er een grote irritatie is, dan zijn het wel de fotografen die van een afstand zomaar een foto maken. Niet alleen is het nogal onbeschoft, het levert je vaak ook geen mooie foto’s op. Cosplayers besteden uren aan hun kostuum en vaak ook aan het oefenen op poses. Wanneer je ze vraagt om een foto zullen ze maar al te vaak de tijd voor je nemen om te poseren. Zo krijgen beide partijen de beste resultaten. Door te communiceren met de cosplayer kun je veel verder komen.

De meeste zijn ook zeker niet te beroerd een andere pose voor je aan te nemen als je dat vraagt, of om je advies te volgen als iets beter op camera kan overkomen. Zorg dat je zelf ook voorbereid bent en durf suggesties te geven voor de beste shots. Sommige cosplayers zijn wellicht wat onwennig op het gebied van poseren en kunnen tips en aanwijzingen goed gebruiken. Nu snappen we dat het niet mogelijk is om alle personages uit je hoofd te kennen maar het scheelt al wel als je generieke poses kent die bijvoorbeeld horen bij een superheld, Japans schoolmeisje, geheim agent etc. etc.

Al met al gaat het om het samenspel tussen jou als fotograaf, en de cosplayer dus zorg ook dat je er samen uitkomt en kijkt wat het beste werkt voor een bepaalde cosplay. Wil je meer details over deze tips? Lees dan hier verder.

 

 

Met dank aan Jeroen Weimar Photography.

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close