HomeCosplay LessenPruiken kammen

Pruiken kammen

Synthetische pruiken staan er om bekend, en dan met name lange pruiken, dat ze na het dragen vol met klitten kunnen zitten, heel veel haar hebben verliezen of gewoon niet mooi meer zijn. Ook wanneer je ze vaak in en uit hun opbergplekken haalt, of simpelweg niet goed opbergt kunnen ze beschadigen. Gelukkig kun je ze redelijk makkelijk opknappen, al kan dit erg tijdrovend zijn.

Je kunt niet gewoon met grof geweld met een borstel doorheen. Wanneer je een pruik wilt ontklitten zul je flink wat geduld mee moeten nemen want het is een tijdrovende klus. Het is echter wel van essentieel belang voor het behoud van je pruik. Je hebt hier een aantal dingen voor nodig:

  • Piepschuim hoofd (of kappershoofd) met tafelklem of stevige standaard
  • (pruiken) Kam
  • (pruiken) Borstel
  • Haarklemmetjes
  • (pruiken) Conditioner in een spuitflesje
  • Optioneel: schaar

Het eerste dat je wilt doen is de pruik op je eigen hoofd, of makkelijker, op een piepschuimen hoofd plaatsen. Zorg dat de pruik bevestigd is en je kunt aan de slag. Spuit de conditioner over de pruik heen, mocht je geen spuitflesje hebben dan kun je ook wat over het haar verdelen met de hand, smeer er echter niet teveel in! Probeer daarna eerst voorzichtig door het haar te gaan met je vingers om een klein deel apart te houden en begin dan met kammen.

Dit doe je van onder naar boven! Je begint dus bij de punten en kamt daar voorzichtig doorheen tot je er makkelijk doorheen kunt met je kam. Daarna ga je een stukje naar boven totdat je het gehele stuk gehad hebt. Zet dat deel van het haar vast zodat het niet meer bij de rest kan en pak een volgend stukje haar en herhaal het proces. Dit doe je net zolang tot je de gehele pruik gehad hebt.

Ga absoluut niet met grof geweld door de pruik heen en is er een klit die je echt niet los kunt krijgen knip dan een paar haartjes uit het midden van de klit weg. Dit is soms al voldoende om er daarna wel doorheen te komen. Lukt het echt niet dan kun je altijd alsnog de hele klit wegknippen.

Overigens kun je ook kiezen voor de “wet-brushing method”, wat simpelweg een soortgelijke manier van werken is maar je wast de pruik eerst en kamt deze wanneer hij nat is. Dit is over het algemeen echter een stuk moeilijker dan bij een droge pruik én je hebt kans dat je de pruik beschadigd, dus niet direct een aanrader.

Het wassen van een synthetische pruik is overigens ook geen kwestie van deze dragen onder de douche en wassen zoals je echte haar. Maar in dit artikel vertellen we je in detail hoe het werkt!

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close