HomeCosplay LessenPruiken opbergen

Pruiken opbergen

Eenmaal je pruik gedragen, gewassen, gekamd en weer keurig, is het tijd deze op te bergen en bewaren voor een volgende keer. Gooi ze niet zomaar in een hoekje maar ga er zorgvuldig mee om zodat je er lang plezier van kunt hebben.

 

Opbergen van weinig/niet gestylede pruiken

Mocht je hem bewaard hebben (altijd doen) kun je de pruik, mits minimaal gestyled, terugplaatsen in de originele verpakking. Bij erg lange pruiken kun je deze het beste eerst lichtjes vlechten, en daarna naar binnen vouwen in het gedeelte wat over je hoofd gaat, de wig cap. Bij wat minder lange pruiken hoef je deze niet eerst te vlechten en korte pruiken hoef je al helemaal vrij weinig mee te doen.

Plaats ze in het netje dat je bij de levering heb gekregen, heb je deze niet kun je de stap overslaan. Plaats deze tussen het kartonnetje wat er bij zat, en heb je die niet meer? Probeer deze nog even zelf te maken. Het hoeft niet maar biedt wat extra stevigheid tijdens het opbergen. Dat gedaan schuif je hem zo in het zakje en is het gepiept.

Een soortgelijke oplossing (voor wanneer je de verpakking niet meer hebt) is een panty in twee delen knippen (door het kruis) en in de benen een pruik stoppen. Dit werkt helemaal super wanneer je een pruik met lange clip-on staarten hebt. Vervolgens kun je deze weer in een plastic zak stoppen. Pak geen oud plastic tasje dat je bij een winkel kreeg maar koop bij voorkeur een stapel zip-lock tasjes. Je kunt ze makkelijk openen en sluiten en eventueel nog even opschrijven bij welke cosplay de pruik hoort.

 

Opbergen van gestylede en extreme pruiken

Zeker wanneer je pruiken hebt die meer styling hebben gehad kun je ze vaak niet simpelweg maar in een plastic tasje stoppen. Als je de ruimte hebt zou je deze op een hoofd kunnen zetten en daar laten staan. Zorg echter wel dat ze dan achter glas (of op een andere manier beschud) staan, of schud ze zo nu en dan zo goed mogelijk uit. Als er teveel stof op verzamelt kun je weer helemaal overnieuw beginnen met wassen, kammen, en stylen want je veegt het stof er niet makkelijk af.

Meestal zal je echter niet voldoende ruimte hebben om alles neer te zetten, zeker als je al een poosje cosplayed. Een goede oplossing hiervoor zijn plastic bakken. Afhankelijk van je pruik zijn er bepaalde soorten bakken handigst. Het makkelijkste is sowieso wel als ze doorzichtig zijn, stapelbaar zijn, en een clip-sluiting hebben. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Xenos vinden in allerlei soorten en maten.

Groot voordeel hiervan is dat je de pruiken makkelijk kunt opbergen, kunt zien wat er in elke doos zit, je ze kunt opstapelen (dus nemen ze minder ruimte in beslag), en je kunt ze makkelijk meenemen mocht je naar een conventie gaan.

 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close