HomeCosplay LessenArmor en PropsSymbolen en patronen schilderen op je cosplays

Symbolen en patronen schilderen op je cosplays

Fictionele karakters hebben vaak herkenbare symbolen die herkenbaar zijn voor de karakters. Het kan soms moeilijk zijn om deze symbolen met hand te schilderen. Het gebruik van stencils maakt dit een stuk gemakkelijker. Als voorbeeld gebruiken we een snelle en goedkope manier om de vleugels en de A op een Captain America helm te schilderen.

 

1. De juiste referenties

Referenties van hoge kwaliteit en de juiste hoek kan je later een hoop tijd schelen. Neem je tijd om te zoeken naar de juiste referentie. Als je een afbeelding hebt gevonden waar je tevreden mee bent print je deze uit op volledige grote.

 

2. Bereid je stencil materiaal voor

Omdat we dit stencil maar 1x gebruiken kiezen we ervoor om deze zo goedkoop mogelijk te maken. Dit stencil is gemaakt uit afplak tape. Let op dat je plastic afplak tape gebruik van bijv. het merk Low Tac. Dit materiaal kan gemakkelijk verwijderd worden van het oppervlakte zonder sporen achter te laten.  Mocht je toch twijfelen test de tape eerst uit.

We hebben de tape in 2 lagen gekruist op een gladde ondergrond getapet. Trek nu je symbool over op de tap en zorg ervoor dat je genoeg ruimte er om heen vrij houd.
(foto 1)

 

3. Snij het overige tape weg

Stencils zorgen ervoor dat de verf komt op specifieke plaatsen. Snij de delen uit de tape waar de verf moet komen. (foto 2)

 

4. Moeilijke vormen

Sommige vormen zijn wat lastig om van het snij oppervlakte af te krijgen. De vleugels hebben hele dunnen lijnen die lastig zijn om er goed af te halen en goed te plakken op de helm. (foto 3). Om dit gemakkelijk te doen hebben wij een dunnen laag tape over de vorm getapet. Op deze manier gaan de dunne losse vormen nergens heen.

Nu kan je de tape op de helm plakken en de overige tape er voorzichtig af helen (foto 4)

 

5. Bereid je verf oppervlakte voor

Deze stap is afhankelijk van je verf methode. Wij kozen ervoor om te airbrushen. Hierdoor hebben we de rest van de helm ook afgeplakt zodat de verf daar niet kan komen. (foto 5). Als je de verf met een kwast aanbrengt dan is dit niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je tape goed aandrukt is voor je gaat verven. Anders heb je kans dat de verf er tussen komt.

 

6. Verven

Breng de verf aan in dunne lagen op deze manier verlaag je de kans dat de verf en doorheen gaat. (foto 6). Als je verf droog is kan je de tape verwijden en kan je genieten het eindresultaat.

 

Nog meer tips

Meer weten over werken met stencils op zowel stof als props en welke soorten voor je daarvoor nodig hebt? Lees dan ook de onderstaande artikelen door voor meer informatie en technieken:

 


http://allesovercosplay.nl/stencils-op-stof/
 


http://allesovercosplay.nl/stof-verven-welke-soort-verf/
 


http://allesovercosplay.nl/verschillende-soorten-fillers-primers-en-verf-en-waar-je-ze-voor-gebruikt/
 

Share With:
Rate This Article
No Comments

Geef een reactie

Close