HomeOver Ons

Alles Over Cosplay

Altijd al willen weten hoe je begint met cosplayen? Wat een cosplay conventie is? Of welke materialen je moet gebruiken voor je droomkostuum? Op al deze vragen en vele andere willen wij op deze site antwoord geven zodat ook jij straks alles weet over cosplay!

Alles over Cosplay is opgericht door en voor cosplayers. Het viel ons op dat er maar weinig echte informatie (in het Nederlands) te vinden was over cosplayen. Ons doel is dan ook om al jouw cosplay vragen te beantwoorden, of je nou zelf cosplayed, cosplay fotograaf bent, of gewoon geïnteresseerd bent in het fenomeen cosplay en wat er allemaal bij komt kijken.

Op dit moment zijn we nog steeds in ontwikkeling en komen er nog elke week nieuwe hoofdstukken bij waarmee we je elke keer een stukje verder meenemen in de wondere wereld van het cosplayen. We hopen dan ook dat we je veel kunnen leren over cosplay en ons enthousiasme voor deze fantastische hobby met je kunnen delen.

Ook wij weten echter nog lang niet alles en zijn als cosplayers ook altijd op zoek naar nieuwe technieken en handige tips en tricks, dus voel je gerust vrij om deze met ons te delen!

Ons team

Hoewel de site is opgericht door Joyce doet ze dit niet alleen! Alles over Cosplay wordt ondersteund door een enthousiast team vrijwilligers die allen een passie hebben voor cosplay en/of zelf natuurlijk ook cosplayen! Hun kennis en ervaring is onmisbaar voor deze site en we willen ze dan ook graag in de spotlights zetten!

Joyce
Oprichter en allround schrijver
Heidi
Editor en cosplay interviewer
Team Paraluna (Sophie en Liza)
Ervaringsdeskundigen, bloggers, en tutorial-makers
Clueless Vision (Bram en Rose)
Ervaringsdeskundigen, bloggers, en tutorial-makers
MMMC
Ervaringsdeskundigen en bloggers

Jij wellicht?

Lijkt het je leuk een bijdrage te leveren aan onze site? Dat kan! Je kunt er o.a. voor kiezen eenmalig iets bij te dragen, zo af en toe iets schrijven, of echt vast lid te worden van ons team. Interesse? Meld je dan aan via het contact formulier!

Let wel dat Alles Over Cosplay een non-profit site is. We doen dit voor de lol en om de community te helpen. Dit betekent ook dat iedereen vrijwillig een bijdrage levert. Er zit dus GEEN vergoeding of andere financiële compensatie aan vast! Wel mag je, indien gewenst, in je artikel een link plaatsen naar bijvoorbeeld je Patreon/Ko-fi, of ander soortgelijk platform.

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar mensen die interesse hebben om te schrijven over de volgende onderwerpen:

  • SFX make-up voor cosplay
  • LED en elektronica voor cosplay
  • 3D printen voor cosplay
  • Pepekura voor cosplay
  • Molding en casting voor cosplay
  • Blogger algemeen (voor voorbeelden zie hier)
  • Schrijver algemene tutorials
  • Evenementenfotograaf (alleen indien toonbaar fotografie portfolio)

Maar voel je vrij je ook aan te melden als je zelf nog een toffe suggestie hebt voor een onderwerp!

Close